2020. augusztus 8., szombat

Magánélet - adatvédelem, titkosítás


2016. novemberében indult el az azóta több százezer látogatószámot elérő maganelet.hu weboldal, melynek célja egy olyan magyar nyelvű tudásbázis létrehozása volt, ahol laikusok és szakemberek számára egyaránt értékes információk találhatóak olyan megoldásokról, mely fókuszában a magánélet és az adatvédelem áll.

Ma már kétségtelen és szinte vitathatatlan, hogy az internetes kommunikáció terjedésével a felhasználók egyik legnagyobb gondja az adatbiztonság, az adatvédelem lett. Nagyon sokan nem ismerték ezt fel, de történjen bármilyen incidens – adatlopásból származó kár, személyes adatokkal való visszaélés stb. – az adott személy azonnal rájön, milyen „rizikós” is az internetet használni egy olyan világban, ahol az egyik legértékesebb pénzügyi és hatalmi tényező az információ.

A mai nappal a weboldal korábbi tartalma teljesen megújult. 4 év alatt rengeteget változtak és fejlődtek a különféle szoftveres megoldások, számtalan információ szivárgott ki a gyengeségekről. Ezeket az információkat aktualizálva, új külsővel megújult a weboldal. A jelenlegi formájában további bővülés is várható, cél egy fórum létrehozása is, ahol az érdeklődők részletesebben is megvitathatják az egyes megoldásokkal kapcsolatos véleményeiket.

Maganelet.hu - titkosítás a globális megfigyelés ellen - https://maganelet.hu

#adatvédelem #magánélet #GDPR #nemvagyegyedul

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése