2012. április 26., csütörtök

[Frissült] VPN, biztonság, büntetések Németországban

Az elmúlt napok üzeneteiből ítélve úgy éreztem, eljött az ideje egy újabb post írásának. Remélem nem bánjátok.

Ebben az irományomban, a VPN-ekről lesz szó. Az írásomat az motiválta, hogy a napokban több, büntetéssel kapcsolatos levelet is kaptunk. Ezekben általában külföldi felhasználóink panaszkodtak. Leveleket kaptak, büntetésekkel fűszerezve. Az összeg pedig nem kevés, hiába csak egy-egy letöltés lett megjelölve a büntetéseknél.

No de, elég ennyi az ismertetőből. Térjünk rá a lényegre.
Mi az a VPN, és minek is az nekünk?

Mikor internetezünk, a szolgáltatónkon keresztül érjük el a weblapokat, töltünk le. Látni lehet, hogy a mi IP címünkkel mégis mit töltöttek le, mikor. Ez azért probléma, mert a szolgáltató rögzíti, kinél járt az aktuális IP cím. Tehát ha bármelyik jogvédő látja, hogy mi letöltöttünk egy illegális szoftvert esetleg, azonnal lekérheti a címünket.

Ezzel minden megvan ahhoz, hogy egy kövér büntetést kapjunk. Persze, Magyarországon még nem hallani róla. Még. Nem tudni mikor léphet érvénybe egy ilyen szabályozás, mikor döntenek úgy, küldenek pár szívhez szóló irományt.


A VPN egy átjáró. Csatlakozás után, minden adatunk titkosítva, egyfajta csatornán megy keresztül. A csatornán kilépve, persze ismét lesz IP címünk, méghozzá a VPN szerver IP címét hagyjuk magunk után, mint egyfajta digitális lábnyom. No de, itt jön a képbe a megfelelő VPN szolgáltató. Vannak olyan szolgáltatók, melyek külön erre mennek rá... a felhasználók biztonságára, védelmére. Ezek a szolgáltatók nem tárolják ezeket a nyomokat, nem naplóznak. Ezért hiába is kérdezné a jogvédő szervezet mégis ki használta az adott IP címet, nem tudják az adatot kiadni, mivel az nem is létezik. (A szolgáltatók listáját lentebb olvashatod.)


Mire is van szükségünk, ha VPN-en keresztül szeretnénk netezni?

  • Egy VPN előfizetésre. Sajnos nem ingyenes a dolog. Valakinek a szervereket életben kell tartani, és a sávszélesség (internet) is pénz. Ezt kell megfizetnünk.
  • Egy szoftverre, amivel majd csatlakozunk (iPhone-on keresztül, Windows, MAC OS X, Linux... mindenütt lehet VPN-t használni manapság.)

Fontos: A pontos csatlakozási útmutatókat, minden szolgáltató maga biztosítja. Amennyiben nagy igény van a dologra, írok egy postot, amiben lépésről-lépésre, esetleg videóval megmutatom mit-hogyan csináljatok.



A megfelelő szolgáltatók listája (itt egy lista, mivel ez nem valami fizetett iromány):
https://torrentfreak.com/which-vpn-providers-really-take-anonymity-seriously-111007/


Hosszas tesztelés árán, a TorGuard VPN-je bizonyult a legjobbnak mind közül.
(Személyesen őket találtam a legjobbnak, leggyorsabbnak. Pro package-t fizettem elő tesztképpen.)

Hátrányok:

  • Az ember akadni, laggolni fog a netes játékokban, hiszen egy külföldi országban elhelyezett szerverre kimegy az adat, majd utána éri el csak célpontját. Ez sok "ms" (milliszekundum) késleltetést eredményez, ami online játékokban nagyon kellemetlen lehet.
  • A sávszélesség NEM korlátlan. Ilyen nincs, nem létezik, és nem is létezhet. Fizikai lehetetlenség lenne a korlátlan sávszélesség. Tehát ezzel is érdemes számolni. Amennyiben nagyon gyors internetelérése van az embernek, előfordulhat, hogy majd csak a töredékét tudja használni az internetkapcsolatának. Ez persze függ a szerver terhelésétől, és a szolgáltatótól. Ilyenkor válthatunk másik szerverre, megpróbálhatunk másik szolgáltatót.
  • Van olyan szolgáltató, ahol az SMTP ki van kapcsolva. Ez annyit tesz, hogy levelezőkliensből (Thunderbird, Office Outlook, Live Mail) nem lehet leveleket küldeni. Persze a levelezőkiszolgálók webes felületéről továbbra is küldhetünk leveleket.


! Észrevételek, kérdések jöhetnek mind hozzászólásokban, mind privát üzenetekben az oldalon.
Az oldalon "ittechnician" néven találtok meg, UID: 41547

52 megjegyzés:

  1. Ezennel megkérnék mindenkit, hogy a hozzászólásokban ne mellékeljen linkeket, szolgáltatókat. Értem, hogy csak a pityu meg a géza nagyon megbízható szolgáltatását szeretnétek népszerűsíteni, de ezzel másokat sodortok veszélybe.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó lett a cikk, gratulálok. Szerintem nagyon hasznos.

    VálaszTörlés
  3. Az iPon IPoltalom szolgáltatásáról mi a vélemény / tapasztalat? Megbízható?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet szégyen a részemről egy picit, de nem tudom. Mivel magyar cég, szerintem tárolnak mindenféle bejegyzést, és ha parancsot kapnak, kiadják az adatokat.

      De ez csak tipp, pontosat nem tudok.
      (Tudom, hogy a mi oldalunkon volt kihelyezve az iPoltalom banner, de ettől függetlenül sose olvastam át az egész ÁSZF-et. No meg, ha belegondol az ember, a reklám maga még teljesen igaz. (Nem fog látszódni az IP-d, csak ne "rosszalkodj."))

      Törlés
    2. Esetleg idővel majd megpróbáltok utánajárni? Egész jó áron vannak a kisebb sávszélességű csomagok, és a válaszidő is jóval kevesebb lenne a kapcsolatnál.

      Törlés
    3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    4. "Nem tárolunk forgalmi adatokat, IP címeket."

      "Az iPoltalom nem vezet naplót illetve nyilvántartást a felhasználók Internetezési szokásairól, adatforgalmáról, egyedül a felhasználónévet ellenőzi, hogy az előfizetés aktív e még."

      Törlés
  4. Mi a helyzet a 'force encryption' beállítással bizonyos torrentkliensek esetén? Pontosan nem tudom mit jelent, de a neve alapján titkosít valamit - tudja-e valaki, hogy ez jelent-e valamilyen biztonságot?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az semmit nem csinál. Titkosít valamelyest, de nem viszi túlzásba. Gyenge forgalomkorlátozások miatt lett kitalálva. Teljes titkosítást nem végez. Ezt azzal indokolta a uTorrent fejlesztőgárda, hogy túlságosan leterhelné a gépeket, negatívan befolyásolná a sebességet.

      Törlés
  5. A VPN helyett nem lenne jó megoldás a TOR böngésző használata és egy onionos cim kreálása a weboldalnak?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A torrent forgalommal van főképp a baj. Az oldal látogatása nem jogsértő, ott van egy közösség is, egy fórum is. Bármiért feljárhat az ember, adatforgalom lebonyolítása nélkül.

      Törlés
  6. Hasztnos kis szösszenet, szerintem érdemes lenne a 2.0-ás iromány is hozzá.

    VálaszTörlés
  7. A torrenfreak listájában szereplők közül mindössze 2 olyan van, amelyik azt állítja hogy nem logol:
    a Mullvad https://mullvad.net/ és a Cryptocloud https://www.cryptocloud.com/ . Ezek teljesen anonim fizetési lehetőséget is biztosítanak a többiekkel ellentétben.

    Tessék csak végigolvasni a Privacy Policy részeket, ami többnyire alul, a láblécben található.

    Az általad javasolt TorGuard nevű szolgáltatótól had idézzek:
    "TorGuard.net - Anonymous BitTorrent Services collects personally identifiable information from Users through online forms for ordering products and services."
    "we will disclose the information we collect to third parties when, in our good faith judgment, we are obligated to do so under applicable laws."
    forrás: http://www.torguard.net/privacy.php

    Vagyis azt logolnak amit akarnak, illetve amit törvény előír nekik, és ezeket akkor adják át másnak, amikor ők jónak látják, vagy törvény kényszeríti őket.

    iPon IPoltalom: mivel nem internetszolgáltató, ezért alapból lehet hogy nem kötelessége, de a szerződésben benne van, hogyha törvény kötelezi, ugyanúgy logolhat, akkor meg nem jobb mint az otthoni neted...

    +1 személyes megjegyzés: VPN-ért fizetni torrent miatt, mikor gmailt, hotmailt, freemailt, citromailt stb használsz regisztrációhoz, balgaság :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Üdv! Miért balgaság? Bocs, de nem értek hozzá annyira:) Én Angliában élek. Itt is figyelik a torrentezést és büntetnek érte? Érdemes VPN-re előfizetni? Megkérdeztem pár angol ismerősömet, de nem sokra jutottam. Azt is csak kevesen tudták, mi az a torrent:)

      Törlés
  8. Itt azt olvasom, hogy Magyarországon még nincs komolyabb törvényi szabályozás a torrentletöltések terén. Ennek ellenére T-Com-os előfizetésnél ha Linux alatt akár Deluge, akár Transmission torrentkliens használatával letölteni kezdek, kb. 5 perc alatt elszáll az internet. Minden más egyéb, skype, böngészés, akármi, érintetlenül hagyja, ám a torrentezés kivétel nélkül mindig kilövi. Ugyanezen géppel külföldön, több országban (Német, Lengyel, Spanyol, Ír) soha semmi gondom nem volt, csak most, itthon. Jelentené ez azt, hogy már a T-Com központban is figyelik a forgalmat és automatikusan letiltanak? Várható, netán, hogy büntetést is kiszabnak? Vagy jó magyar szokás szerint ideje figyelmeztetnem a szomszédokat, hogy ha berúgnák az ajtajukat a kommandósok engem keresve, akkor csak irányítsák át őket egy házszámmal balra? Netán egy melegebb éghajlatra...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Várható, sőt volt olyan, hogy 8 terrás adatforgalmat csináltak a t-com-nál, lenyomozta a t-com és küldte a nyomozóirodának, másnap reggel 8kor kopogtatott pár fickó az ajtaján, ez még 2011-ben volt. Pont a T-com-nál volt mindig is az hogy kilőtték a p2p-t amint elkezdte letölteni a torrentet.

      Törlés
    2. Vagy csak simán van egy 1000 éves modemed egy gagyi routerrel és nem bírják már / soha nem is bírták az adatforgalmat... :)

      Törlés
  9. üdv. alternativ megoldasnak, otletnek bedobnam a seedbox berleset. Nem tudom egy vpn mennyibe kerul, seedbox 5-10eur/ho-tol mar van. A lenyege hogy veszel egy szerver tarhelyet amin fut egy torrent kliens. A torrent (p2p) forgalmat a szerver bonyolitja, ezek altalaban luxemburgban, irorszagban, angliaban, stb vannak, tehat a nemet szolgaltatod egyaltalan nem lat p2p forgalmat. A gepedre FTP klienssel tudod leszedni a szerverrol a tartalmat, miutan oda lejott a torrent. Az FTP adatforgalmat pedig tudtommal nem szurik. A masik elonye hogy szimmetrikus vonalat kapsz a szerveren, vagyis a feltoltes is korrekt sebessegu, ezzel mindenkinek jot teszel. Nem irok linket, de ha a seedbox szora rakerestek, halom talalatot kaptok, es igeny szerint lehet mazsolazni.

    VálaszTörlés
  10. Sziasztok ! Németországban élek és előfizettem a Torguard Proxy-ra .Elég önmagába vagy kell a VPn is ?

    VálaszTörlés
  11. Pontosabban erre Anonymous Torrent Proxy - Unlimited Bittorrent Proxy

    VálaszTörlés
  12. Az lenne a kérdésem hogy jelenleg németországban tartózkodom és mondták hogy itt ne nagyon torrentezzek. De ha nekem otthon ncoreról letöltenek egy filmet vagy egy játékot és én azt itt megnézem vagy onnan letöltöm az biztonságos?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. titkosított ftp-vel csináljátok. tesómékkal is így csináljuk, h ne legyen gond. Azt fel nem törik.

      Törlés
  13. Lenne egy kérdésem. Németországban vagyok 3 hete, internetért pedig a syomszédomnak fizettem hogy megadja a wifi kódját. Az itt töltött pár hetem alatt elég sokat töltögettem az ncore-ról, nemtudván ennek következményeit. Mit tehetek most? Ha a szomszédom pár héten belül kap egy vastag számlát, az első dolga hogy nálam kopogtat. Ha addigra mondjuk eltünne a számitógépem, akkor elvileg rám semmit nem lehet bizonyitani, viszont akkor neki kell fizetni, s igy számithatok egy esetleges lincselésre...sőt, az illető származása miatt akár szervdonor is lehet belőlem. Azt gondolom a szolgáltató látja hogy nem az ő IP ciméröl folyt a mulatság, s mivel nekem számitógépem nem lesz, igy a sáros IP-t sem kenhetik rám. Ezesetben, lehetséges lenne hogy esetleg ő azt mondja hogy akkor valaki biztos feltörte a wifi kódját..?...? Mivel pénzem nincs fizetni, jó lenne tudnom hogy ha netán bekövetkezik a dolog, mit tehetek..Minden tanács, vélemény nagy segitség lehet most nekem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha ez bekövetkezik nem igazán van mit tegyél menekülésen kívül :) A wifi jelszavát meg nem törik csak úgy fel, ha csak nem ilyen asdasd vagy 12345 szerű a kód:)

      Törlés
    2. Kali Linux, Back Track, Metasploit. ezzel mindent feltörsz megtalålsz. good luck!!

      Törlés
    3. Németeknél már volt hasonló példa "feltörték a routerem" jelleggel. Simán az előfizetőre terhelnek olyankor is mindent.

      Törlés
  14. Friss infokat kérek szépen a németországi töltögetésről !
    Nemrég jöttem ki és nagy szenvedésben vagyok,h töltsek ,vagy ne!
    A VPN biztos megoldás ,vagy mi jöhet ég szóba ?
    Kérném valaki segítsen !
    Köszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én egy hete kaptam egy levelet, büntetik a feltöltést, mert ugyebár illegális tartalmat osztasz meg(torrentezel) az törvénybe ütközik. Én nem tudom mennyire biztonságos a VPN, a lényeg az, hogy nélküle felejtse el mindenki a torrentezést Németországban, inkább bele se fogjatok, mert az első letöltéstől számítva 3 hónap múlva kapjdjátok a levelet egy csinos csekkel.

      Törlés
    2. Felejtse el mindenki a torrentezést VPN nélkül Németországban, mert valóban megbüntetik az embereket nem kis összegekre. Akkor is büntetnek, ha nem német torrentoldalról megy a letöltés, a lényeg a letöltő IP, ami ugyebár német. Nem tudom mennyire biztonságos ez a VPN, nem tenném rá a nyakam. a Seed szerveres kerülő felejtős, főleg ha hd filmekről van szó. FTP kapcsolat hamarabb megszakad, mielőtt letöltődne egy 10-20GB-os fájl. Amilyen összegeket kifizet az ember ilyenekre, abból vehet 1-2 filmet havonta.

      Törlés
    3. Sziasztok. En is kint elek, otthon berelek seed servert es arrol ftp-n szedem le a dolgokat. sztem ez müködik. az ftp ha lenyomozhato is nem figyelik legalabbis nem filmek stb. forgalmara. Gyors amennyire kell az ftp-n keresztül is van olyan sebesseg lefele mintha torrentezne az ember... es meg soha nem szakadt meg...

      Törlés
    4. Mi 1 éve vagyunk kint és 0-24be pörögnek a gépek persze Vpn mellett és semmilyen csekk se jött :) nem is jöhet hisz ha Vpn-t használsz a szolgáltatód is csak annyit fog látni hogy van x le és y feltőltésed és semmi mást nem tud megnézni ha pl (a rendőrség ki akarná kérni a szolgáltatótól az adatokat hogy miket csinálsz a neten nem tudná megmondani..) egy titkositott csatornát a rendőrség se törhet fel mert az illegális innentől kezdve nem fognak próbálkozni veled.... viszont ez csak akkor igaz ha a teljes netedet lefogja a vpn s nem csak proxyt használsz mert az csak a torrentezésre terjed ki vannak olyan csomagok amik a teljes netedet lefogja persze ez 1-2 $vagy euval drágább. személy szerint az EarthVPN-t ajánlom mindenkinek eddig ott tudtam kihasználni a teljes sávszélességemet.

      Törlés
    5. @ Ferke


      Csak sima csomagot rendeltél az EarthVPN-től?

      Törlés
  15. Ha ncore-ról tölt az ember nem fogják a megbüntetni Németországban. Ismerősöm régóta tölt innen nem volt eddig semmi gondja. Egy német nyelvü filmet nem talált itt meg csak valami publikus torrentoldalon, jött is a bünti. Amúgy biztos forrásból tudom, hogy itt úgy megy hogy a filmek itteni tulajdonosai pl.: a kiadó csinál torrentet a filmből és rakják fel minden nagyobb publik torrentoldalra és miután szedi az ember rögtön el tudják kapni. Nincs itt semmi komolyabb ip nyomozás meg mindenféle forgalom szkennelés csak ennyi. Direkt erre tartanak embereket akik mást se csinálnak csak torrenteket gyártanak utána meg nézik szedi e a nép. Innentől kezdve az ncore elég védett, hacsak nem valami kis sunyi magyar kerül ilyen pozicióba és kezd el feltöltögetni ide, de ekkora köcsögséget azért remélem nem csinálna senki. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia ooooobi!
      Sajnos már nem csak a ezen az elven figyelnek. Mi is csak 100%-osan az ncore-ról szedtünk és mégis egy szutyok kis how i met your mutter(s09e06) miatt kaptunk 475€ csekket.
      Figyelik a protjaidat. Nekünk szépen kilistázták mikor kezdtem a letőltést, mikor fejeztem be, ip cimem, portok amiket használtam, File-Hash és hogy mit szedtem.
      Kérlek ne menjetek ki a NET-re gyűjtögetni VPN kabát nélkül! :)
      Jóhiszeműségből csak seggfájásotok lesz, mert az összes német átmegy rajtatok vazelin nélkül.
      Üdv.
      N

      Törlés
  16. Helló kint élek 2éve Németország Dortmud 6\7 hónapja kötöttem be egy komoly internetet úgynevezett unitmedia néven ismert itt. Azóta kB. 200 GB adatot töltöttem le magyar történt oldalakról ismétlem (magyar) eddig lekopogjam semmi bünti nem jött. Bár igen elismerés itt élő kolegáktól halottam hogy irreális összegére büntettek torrentezőket. Sajnos nemtudom hogy miben alapon müködik itt a büntetés kisbabája. A kollégám idestova 4éve tölt le folyamatosan nem kapták még el, halottam olyat is hogy 1hónap alatt lebukott valoszinüleg szolgáltatótól is függ. Sőt olyat is halottam hogy itt úgy müködik hogy átveszik a géped felett az irányítást,nem tudsz semmit csinálni míg nem fizeted be a büntetést, bármely kiosk bán lehet venni paysaf kártyát 50euro azon van egy kód amit bírsz és lehet tovább nevezni. Persze az első annyi a következő 150-250 euró stb....stb. REMÉLEM TUDTAM SEGITENI....

    VálaszTörlés
  17. Nem sokára megyek ki Németbe, egy panelba (vagy társasházba, nem tudom mi a különbség) leszek. (asszem négy szintes, sok lakóval). Ha ott elkezdtek ncore-ozni akkor mekkora az esélye hogy én kapok egy csekket? Vagy a panel tulaja fog ezzel szívni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. KB semmi. csak ne napi 100 gigágat szedj le. Ha meg nagyon para vagy 5-15 euróért kapsz VPN-t.

      Törlés
  18. És még egy kérdés:
    TOR-ral nem lehet kijátszani a rendszert?

    VálaszTörlés
  19. Google chrome böngészőként letöltött IP cím "változtató" számít vmit?

    VálaszTörlés
  20. Én Dortmundtól 70 km-re élek 4 éve. A Deutsche Telekom AG (T-Online)-os Internetem van. Folyamatosan töltöttem le mindenféle torrent oldalakról, ma már szinte csak az ncore-ról. 2011-ben orosz oldalról zenét, a Német 100-as Toplistát töltöttem le, majd kb. fél év múlva elkezdtek jönni a büntetések különböző ügyvédi irodáktól az albumban szereplő számok miatt külön-külön. A 100 különböző dalt magába foglaló albumért összesen több mint 20 000 EUR büntetést kaptam. Nem fizettem be, ügyvédet kerestem fel. Nyilatkoznom kellett, hogy nem osztom meg tovább az interneten, stb. Összesen, ügyvédi költséggel együtt kb. 4000 EUR büntetést fizettem ki, és még nincs vége. :( Azt hozzá kell tennem, hogy egy évig nem is reagáltam a levelekre, csak amikor az egyik büntetés már a bíróságtól jött. Ha ilyen eset van, érdemes ügyvédet keresni, de normálisat, mert egy müncheni magyar ügyvéd tanácsára előtte befizettem a bírósági végzésben érkezett 770 EUR-ót, holott csak a töredékét kellett volna. Kölnben találtam egy magyar származású fiatal ügyvéd srácot (kicsit furán beszél magyarul), és őt bíztam meg a büntetések további intézkedéseivel.

    Summa summárum: Nem mindegy, hogy mit, és honnan töltünk le. Ha biztonságosan szeretnénk torrentezni, akkor azt tegyük VPN-ről.

    VálaszTörlés
  21. Én is Németországban élek 6 éve. Anno négy éve Bushido barátunk dala miatt megkerestek. Akkor Top100-t egy nyílt oldalról szedtem le (jelszó nélküli). Aztán még egy számnál megtaláltak. Összesen 900 eurot fizettem ki. Azóta csak ncore van és senki nem zaklat. Szolgáltató: 1und1. Ha valaki kap levelet, keressen, mert már jól kiismerem magam. Általában úgy csinálják, hogy csüt. levelet feladják, péntek legkésőbb szombat megkapod. Persze senkit már nem lehet elérni. 10 napon belül reagálj. Ha aláírod és kifizeted büntetést, halálod írod alá, ugyanis az van benne, ha legközelebb elkapnak, akkor fizetsz 5e eurot. Inkább ügyvéd. Ő lealkudja, plusz díja. Egy zeneszámnál kb. 400-450 euro. Elévülés harmadik év vége. Nálam 2009 karácsony (kellemes karácsony volt) és 2011-ig zaklathattak vele. Egy meg is talált. Ügyvéd abban is segít, hogy több levelet ne kapj. Én kaptam, azt mondták, hogy egyedi eset. Szóval hülyeséget ne csináljatok, inkább keressetek engem.

    VálaszTörlés
  22. Kanadában és Usa-ban töltegetünk, szinte csak WiFivel, ugye azt nem lehet követni?

    VálaszTörlés
  23. Az azért hulyeség hogy nem naploz egy vpn , mivel az osszes naploz , foleg hogy a torguard is naploz :) , és ezt le is irja a privacy résznél hogy birosági végzés mellet kiadják az adatokat a rendorségnek , ennyit arrol hogy nem naploz . Az ok hogy a torrentezés engedélyezett , mert mondjuk a szerver egy olyan országban van ahol engedélyezett , de hogy naploz , és ki is adja az adataidat ha kelloképpen rosszat csinálsz az biztos : except that we will disclose the information we collect to third parties when, in our good faith judgment, we are obligated to do so under applicable laws. - See more at: http://torguard.net/privacy.php

    VálaszTörlés
  24. Az azért hulyeség hogy a vpn-ek nem naploznak , mivel az osszes naploz , foleg hogy a torguard is leirja a privacy résznél hogy birosági végzéssel kiadja a begyujtott adatokat a rendorségnek.. ennyit arrol hogy nem naploz. Az ok hogy a torrentezés engedélyezett mert egy olyan országban van a szerver ahol megengedett , de hogy naploz , és kiadja az adatokat ha kelloképpen roszatcsinálsz , az biztos . TorGuard : except that we will disclose the information we collect to third parties when, in our good faith judgment, we are obligated to do so under applicable laws. - See more at: http://torguard.net/privacy.php

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rendben naplóznak, de ha külföldi VPN szolgáltatást használok, akkor itthon elvileg nem látják mit csinálok a neten, akkor nincs semmi konkrét dolog, ami alapján a honi hatóságok eljárást indítsanak, és akkor nem keresik meg a külföldi hatóságokat, hogy kérje le az adatokat. Gondolom ez csak akkor következne be, ha itthon valami más bűncselekmény miatt figyelnének, ami elég komoly, hogy beindítsák a nemzetközi gépezetet. Jól látom, hogy akkor ez mégis csak véd addig, amíg nem vagyok nemzetközileg keresett rosszfiú?

      Törlés
  25. Sziasztok! Nemrég 3 hétig Németországban voltam rokonoknál. Tudna néhány "rutinos" németországi torrentező nyilatkozni, hogy mire számíthatok egy Sanctum 2 játék és Forma1-es szabadedzés, időmérő és futam () letöltéséért? Csak a letöltés idején futott a kliens. Amúgy pechemre nem sokkal azután bukkantam rá erre a cikkre, hogy hazaértem. Köszi előre is!

    VálaszTörlés
  26. (Németo., KabelBW)
    Sziasztok! Akit még nem kaptak el annak nagy szerencséje van, de inkább ami lehetséges, hogy DS-Lite Network-ben van leosztva neki a net.
    Itt egy kép, hogy kb mi is az: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f6/DSLite.svg
    Itt cisco modemet kaptunk és ezt a status alatt lehet megtalálni.

    Elsőnek nekünk is ilyen volt, de így nem volt saját IP-m amivel DynDNS-t tudtam volna haszánlni. Aztán kértem saját IP, amit meg is kaptam elég gyorsan. (Eközben töltöttünk magyar módra)
    Szóval kikerültünk a DS-Lite védelmező anyaméhéből. Továbra is torrenteztünk pucéran…Meg is találtak egyből. Mi “csak” 475eur-t fizettünk.
    Összefoglalva: Ez NEM Magyarország ahol még mindent lehet. Mindig használj VPN-t vagy Encrypted hálózatot. Ha nem értesz ezekhez, akkor fizess elő a NETFLIX-re és felejtsd el az n-core-t, amig No-ban vagy.

    Mi most "ftps"-ünk, ami legális, kódolt, nem figyelik. Saját szerverrel otthonról. (4690ft/ho - upc)

    Üdv
    N

    VálaszTörlés
  27. Sziasztok.
    Nemsoká az USA ba költözöm egy időre.
    Van valami rizikó,ha letöltök?
    Köszi!

    VálaszTörlés
  28. Utorrent, be es kimeno kapcsolatok titkositasa. A szolgaltato nem lat semmit, csak hogy torrentezel de azt hogy illegalis tartalmat vagy sem azt nem. Problema megoldva.. En evekig igy csinaltam kulfoldon, sose volt semmi gondom..

    VálaszTörlés
  29. Németből úgy kell, hogy először is törlöd a torrent klienst, hogy véletlen se tölts le bármit is közvetlen, vagy véletlen se seedelj közvetlen, mert akkor bukta van, mert (állítólag) a népszerű torrent szerverekre vannak "rászállva", sőt szerintem direkt ők üzemeltetik és kliens IP-t logolnak..., a net-szolgáltatód meg IP cím alapján simán kiadja az adataidat... Amcsi módszer, ott csinálnak direkt csalinak gyerekpornó oldalakat, majd aki rákattint, oda csenget a yard.
    Szóval torrent fájlt VPN-en keresztül tölts le, ez fontos, de mivel a torrent fájl maga nem nagy méret, ezért nem kell feltétlenül nagy VPN-előfizetésekben gondolkozni. Emellett bérelj magyar tárhelyet (seed-szervert...) havi 1-2 ezer Ft, azaz évi 12-24ezer, azaz évi 40-80 euró. Itt van a torrent kliens, ide töltesz le, majd ftp-vel vagy ftps-sel áttöltöd a német gépedre, azt' a német ügyvéd-maffia leszophat. Mert nem véletlen, hogy ha levelet kapsz és ügyvédet fogadsz, pár százasért kimosnak a szarból de már hopp... fizettél is, auf Wiedersehen... Márpedig ügyvédtől, orvostól, rendőrtől nem úgy köszönünk el, hogy viszontlátásra...
    Szóval inkább fizess egy magyarnak évi 40-80 eurót és nyugodtan alszol, mint az ügyvéd-maffiának x (x = "minden_egyes") alkalommal 4xx eurókat...
    Guglizz rá: seed szerver bérlés, kiad mindenfélét, reklámozni nem akarok, de tudok konkrétan olyat ami 1000 Ft/hó, 35 GB tárhely, sávszélesség nem annyira lényeges, ha az olcsóság a fontos, de 3 MB/s-t tud.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Magyarországon most ez a helyzet
      http://hvg.hu/tudomany/20160530_torrentezes_szemelyes_adatok_kiadasa_kuria_jogeros_itelet_netszolgaltatok#utm_source=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2016_05_30&type-id=HvgDaily&user-id=5F0B7898&utm_content=normal

      Törlés